Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (2024)

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (1)
Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (2)

Inleiding

Naar aanleiding van dit topic op GoT werd ik enthousiast over de Wyze Cam. Er worden goede specificaties beloofd, en dat voor maar 25 USD! Helaas zijn de producten van Wyze nog niet in Nederland verkijgbaar, dus via Amazon.com de proef op de som genomen en een Wyze Cam v2 besteld. Inclusief verzenden kostte mij dat 32 USD, wat neerkomt op zo'n €29,-. En met een weekje in huis. Voor amper 3 tientjes een kleine IP camera met o.a. Full HD resolutie, Nightview en 2-weg audio. Daar kan je geen miskoop aan doen, of toch wel? Tijd om de Wyze Cam v2 nader te bekijken!
Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (3)

Uitpakken

Volgens de specificaties is de Wyze Cam v2 klein; zo'n 5x5x5cm. En toch, wetende dat het klein moet zijn, viel het mij op hoe klein het doosje was waar de Wyze Cam v2 in verpakt zit:

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (4)

En dan te bedenken dat de helft van dit doosje gevuld is met accessoires! Naast de camera treffen we hierin aan een USB kabel van 180cm (best lang dus), een adapter (helaas wel USA en niet Europees, maar goed, ik heb deze ook vanuit de USA geïmporteerd), een quick start handleiding, een magnetische schijf en een donut-vormige plakker.

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (5)

Dan de camera zelf. Het verbaasd mij echt hoe klein deze is. In de ingevouwen toestand slechts 50x50x56 (LxBxH) mm. En dan te bedenken dat er ook nog een in hoogte verstelbare scharniervoet onder zit. En met zijn 100 gram ook nog eens vederlicht.

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (6)

Aan de achterkant we de powerinput via USB, een USB Output poort, statuslight en de gaatjes waarachter de speaker schuil gaat.

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (7)

Op de voorkant vinden we de bewegingssensor, de cameralens, de microfoon en lichtsensor (voor het switchen van dag naar nacht modus).

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (8)

Aan de onderkant zit de microSD slot en de setup knop. Er worden microSD kaartjes tot 32GB ondersteund voor directe opslag op het apparaat. Tevens zit hier ook de scharniervoet bevestigd, aan een kleine draaischrijf.

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (9)

De klein camera kan door op een slimme manier gebruik te maken van de scharniervoet en draaischijf in vrijwel elke hoek gedraaid worden.

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (10)

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (11)

En om dat dan nog maar eens te zeggen: 50x50x56mm. Om een idee te geven heb ik er maar eens een dubbelsteen, een microSD kaart een SD adapter bijgelegd.

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (12)

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (13)

Specificaties

Dan door naar de specificaties. Wat zit er allemaal in dit kleine apparaat en wat kan het allemaal? Op de website van Wyze worden de volgende specificaties genoemd:

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (14)
Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (15)

Montagemogelijkheden

Bij de accessoires wordt o.a. een metalen schijf en plakstrip (dubbelzijdig) meegeleverd. De voet van de Wyze Cam v2 is magnetisch. En aangezien de camera maar 100 gram weegt, heb je eigenlijk geen boor en schroevendraaier meer nodig.

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (16)

Je kunt de plakstrip op je muur plakken, daarop de metalen schijf plakken en vervolgens de Wyze Cam via zijn magnetische voet vastplakken.

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (17)

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (18)

Dit blijft prima hangen. Heb je een ondergrond die misschien iets ruwer of oneffen is, dat kan je er ook voor kiezen om de metalen schrijf met een schroef vast te zetten. De magnetische voet was de Wyze Cam is behoorlijk sterk, waardoor je deze zonder problemen ondersteboven kunt ophangen.

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (19)

Installatie en configuratie via de Wyze app

Om van de camera gebruik te kunnen maken, heb je (verplicht) de Wyze app nodig met daarbij een (gratis) account. Deze kan je dus downloaden via de Play Store of de Apple Store. Even een account aanmaken en vervolgens kan je apparaten van Wyze toevoegen. Dat gaat vrij eenvoudig. Je maakt eerst verbinding met je thuisnetwerk (kan helaas alleen via 2,4GHz), en daarna druk je de setup-knop aan de onderkant van de Wyze Cam in. In de app wordt gevraagd om de QR code door de camera te laten scannen. Daarna wordt de setup voltooid en werkt de camera.

Indien er nieuwe firmware update beschikbaar is, wordt meteen gevraagd om deze te installeren. Zo is de camera bij het eerste gebruik gelijk up-to-date.

De installatie is nu voltooid en de camera werkt. De Wyze app is zeer gebruiksvriendelijk en er zijn bergen configuratiemogelijkheden. Ik ga hier niet alles benoemen, maar wel in een vogelvlucht de belangrijkste schermen en instellingen doornemen.

In het hoofdscherm (home) zie je een overzicht van de camera's die je in gebruikt hebt. In het tabblad Events zie je een overzicht van momenten waarop de camera bijvoorbeeld beweging heeft gedetecteerd of iets heeft opgenomen. Die moet je uiteraard wel instellen, bijvoorbeeld door middel van 'Rules' (zie verder).

In het tabblad 'Account' tref je zaken rondom jouw account en jouw apparaten. Zo kan je de camera delen, zodat iemand anders ook de beelden kan zien. Ook zijn hier opties voor (push)notificaties en firmware upgrade te vinden. Een andere mooie eigenschap is dat je de camera kan verbinden met Google Assistent of Alexa, en daarnaast ook kan aansturen via IFTTT. Dat is te vinden onder 'Works with'.

Vanuit het Home scherm kan je de live feed van een camera bekijken door erop te klikken. Je hebt nu ook allerlei opties zoals het geluid aanzetten, opnemen activeren, spreken door de camera, foto maken van het beeld, montion tagging activeren, de gemaakte foto's en video's bekijken of een soort timelaps maken.

Voor elke camera kan je ook 'Rules' aanmaken. Zo kan je bepalen in welke tijdvensters de camera wel of niet mag opnemen, wanneer je notificaties wilt ontvangen of zelfs uitgebreidere regels dat als de camera beweging detecteert dat bijvoorbeeld de (smart) lamp aan gaat. De stappen zijn duidelijk en wijzen voor zich, waardoor je eenvoudig complexere acties / regels kunt aanmaken.


Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (32)

Opname en beeldkwaliteit

De camera kan opnemen in 360p, 720p (SD) en 1080p (HD). Voor zo'n kleine camera is beeldkwaliteit heel redelijk te noemen. Overdag zijn de beelden echt prima. In de nachtstand is het beeld redelijk. De camera heeft 4 infrarood lampjes en volgens de specificaties een bereik van ongeveer 9 meter. Ik heb de camera in de kamer van onze dochter hangen, als vervanging van de babycam. In dat opzicht is het beeld wel een heel stuk beter.

Wel moet gezegd worden dat er een kleine vertraging zit tussen het beeld en de werkelijkheid. Dat is ongeveer 2 a 3 seconden. Dit heeft te maken met het feit dat via de wifi en een app loopt. De beelden gaan dus eerst nog naar een externe server van Wyze. Out of the box zijn de beelden van deze camera via de app ook buitenshuis te bekijken. Daar zit ook een nadeel: standaard is het zo dat je alleen via de Wyze app de beelden kunt bekijken. Gelukkig luistert Wyze wel naar zijn klanten, en zijn ze bezig om een alternatieve firmware uit te brengen waarmee de mogelijkheid is om RSTP te activeren, dus dat de beelden ook via het interne IP-adres naar je eigen station kunt streamen, in mijn geval bijvoorbeeld via BlueIris. Dat werkt al wel, en de vertragingstijd tussen beeld en werkelijkheid lijkt ook wat korter te worden. Toch verliest de camera wel vaker zijn verbinding. Het lijkt dus nog niet helemaal goed te werken. De firmware is momenteel nog in bèta stadium, maar kan al wel gedownload worden via de website van Wyze.

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (36)

Conclusie

Wyze heeft een leuke camera neergezet. De camera is erg klein en licht. De camera is met behulp van de zeer uitgebreide app makkelijk in te stellen en aan te passen naar eigen wensen. De beeldkwaliteit is prima. Tevens hebben ze goed nagedacht over de ophangmogelijkheden. Nadelen zijn dat de camera alleen op 2,4GHz werkt, en eigenlijk alleen via de app. Men heeft momenteel wel een beta firmware waarmee het streamen binnen het netwerk (RSTP) geactiveerd kan worden. Verder zit er een kleine vertraging van 2 a 3 seconden tussen beeld en werkelijkheid. Plussen en minnen dus, maar als we naar de prijs van circa €30 kijken, krijg je wel enorm veel waar voor je geld!

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (37)

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (38)

Wyze Cam v2 - Pazo - Product reviews (2024)

References

Top Articles
X37 Bus Schedule Pdf
Los Angeles CA Real Estate - Los Angeles CA Homes For Sale | Zillow
Public Opinion Obituaries Chambersburg Pa
4-Hour Private ATV Riding Experience in Adirondacks 2024 on Cool Destinations
Froedtert Billing Phone Number
Canary im Test: Ein All-in-One Überwachungssystem? - HouseControllers
What Happened To Dr Ray On Dr Pol
Grange Display Calculator
Waive Upgrade Fee
Tripadvisor Near Me
Synq3 Reviews
Craigslist Pets Southern Md
OpenXR support for IL-2 and DCS for Windows Mixed Reality VR headsets
Hijab Hookup Trendy
Aucklanders brace for gales, hail, cold temperatures, possible blackouts; snow falls in Chch
Everything you need to know about Costco Travel (and why I love it) - The Points Guy
Site : Storagealamogordo.com Easy Call
Nhl Tankathon Mock Draft
Loft Stores Near Me
Vegas7Games.com
SuperPay.Me Review 2023 | Legitimate and user-friendly
Craigs List Tallahassee
Ontdek Pearson support voor digitaal testen en scoren
Discord Nuker Bot Invite
Paris Immobilier - craigslist
Robotization Deviantart
Downtown Dispensary Promo Code
Ups Drop Off Newton Ks
Greyson Alexander Thorn
Elanco Rebates.com 2022
Mkvcinemas Movies Free Download
Baddies Only .Tv
Pch Sunken Treasures
1987 Monte Carlo Ss For Sale Craigslist
Sun Haven Pufferfish
What Time Is First Light Tomorrow Morning
Qlima© Petroleumofen Elektronischer Laserofen SRE 9046 TC mit 4,7 KW CO2 Wächter • EUR 425,95
Gt500 Forums
Emily Tosta Butt
Dinar Detectives Cracking the Code of the Iraqi Dinar Market
Login
UT Announces Physician Assistant Medicine Program
RubberDucks Front Office
How to Connect Jabra Earbuds to an iPhone | Decortweaks
Cult Collectibles - True Crime, Cults, and Murderabilia
Page 5747 – Christianity Today
Legs Gifs
Erica Mena Net Worth Forbes
Goosetown Communications Guilford Ct
Ark Silica Pearls Gfi
Room For Easels And Canvas Crossword Clue
Cbs Scores Mlb
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 5948

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.